Gitaartopper Dean Brown naar Paradox

dean-brown-stage-300ppiNovember is weer gitaarmaand in Paradox en dat vieren we met een aantal concerten van ’s werelds beste jazz- en fusiongitaristen. Donderdag 10 november worden we vereert met een bezoek van de absolute wereldtop in de gitaarwereld: Dean Brown!

Jazz, funk en fusion-gitarist en componist Dean Brown studeerde samen met Mike Stern en Bill Frisell aan het Berklee College of Music. Inmiddels werkt Brown al meer dan 25 jaar met de grootste jazzartiesten ter wereld: Marcus Miller, David Sanborn, Bob James, Billy Cobham, Joe Zawinul, Steve Smith en The Brecker Brothers om er maar een paar te noemen. Hij speelt mee op meer dan 200(!) studio-opnames.

Hij was al een aantal keren in Paradox te gast met zijn eigen Dean Brown Group en ook in een trio met Dennis Chambers & Bobby Sparks. Maar voor deze Europese tournee stelt de meestergitarist een fantastische Europese band samen. De Pool Bernard Maseli bespeelt de elektronische vibrafoon (malletKAT). Maseli werd bekend door samenwerkingen met o.a. Mike Stern, Frank Gambale en Dave Samuels. De eveneens uit Polen afkomstige violist Mateusz Pliniewicz behoort tot ’s werelds beste violisten en is naast bandleider van zijn Mateusz Pliniewicz Quartet al jaren een vaste waarde in de Dean Brown Group. Op basgitaar neemt hij de virtuoze Linley Marthe mee. Deze speelde in de laatste Joe Zawinul Syndicate en was al eens in Paradox met de band van Russische altsaxofonist Zhenya Strigalev. Op drums de fantastische jazzdrummer Marvin ‘Smitty’ Smith, die maar weinig in Europa te zien is door zijn jarenlange verbintenis met Jay Leno’s Tonight Show. Hij werkte o.a. met Dave Holland, Kevin Eubanks en Sting.

De band speelt iedere noot met enorme passie en energie. De composities van Dean Brown zijn doordacht, intens en bijzonder lyrisch. De kracht van zijn virtuoze ritmische techniek zorgt voor een unieke groove in zijn muziek. Met de creatieve en energieke mix van rock, jazz, blues en funk wordt dit gegarandeerd een explosieve avond! Dean Brown en band spelen op donderdag 10 november in Paradox.