Super-Sonic Jazz presenteert de jazzhelden van morgen

_upload_c99ee356-5181-4161-82e1-8156f73e0e07_facebook_newsletter_header600Super-Sonic Jazz presenteert spannende en vernieuwende muziek in Paradiso, door muzikanten die met een jazzbenadering allerlei muzikale invloeden laten samenkomen en het experiment niet schuwen. Hoor jazz met electronica, Afrikaanse grooves, klassiek, soul en hiphop. De term Super-Sonic Jazz komt van het gelijknamige album van jazzvernieuwer Sun Ra uit 1956, tevens het eerste op zijn eigen label. Deze excentrieke en baanbrekende muzikant gooide destijds de hele geschiedenis van de jazz al door zijn muziek en was decennia lang zijn tijd ver vooruit. Jazz is altijd in beweging geweest, waarbij vele genres en culturen de muziekvorm hebben beïnvloed. Ook de laatste jaren zien we nieuwe mengvormen en nieuwe experimenten ontstaan en nieuwe helden als Kamasi Washington, Hiatus Kaiyote en artiesten uit de Brainfeeder-stal van Flying Lotus een nieuwe generatie luisteraars en muzikanten inspireren.

Dergelijke muziek heeft altijd een plek in de programmering van Paradiso gehad. Via Super-Sonic Jazz is het makkelijk op de hoogte te blijven van relevante artiesten. Inmiddels traden Cory Henry and The Funk Apostles, Robert Glasper Experiment en Terrace Martin al op in Amsterdam, de komende tijd staan op het programma in Amsterdam:

* GoGo Penguin (20-11 in de Tolhuistuin)
* Jacob Collier (21-11 in de Tolhuistuin)
*Moses Boyd Exodus, Big Yuki, Soweto Kinch (10-12 in de Tolhuistuin)
* Dans Dans (21-12 in Bitterzoet).