Komende zaterdag Jazzy Tiel 2016 o.a. Defunkt, Zuco 103 en vele anderen

Het 10-jarig jubileum van Jazzy Tiel dit jaar, heeft de organisatie doen besluiten dat het tijd was om afscheid te nemen van de welbekende nachtclub Jazzy Tiel. Het werd tijd voor een nieuwe opzet van de avond en in de trant van de jaren geleden georganiseerde ‘Nachten van Tiel’ in Schouwburg Agnietenhof. Zaterdag 5 november zal de eerste ‘De Nacht van Jazzy Tiel” een feit worden. Geweldige live muziek in de verschillende ruimtes van Agnietenhof in Tiel, van de grote zaal tot de Waalfoyer en daar tussenin!
unnamed-1
Geweldige jazzy live muziek en diverse intermezzo’s van het Jazzorkest Licks & Brains met special guests; de energieke trombonist en vocalist van Defunkt, Mr Joseph Bowie en vocaliste Mrs. HIPS. Met dampende Braziliaanse jazz wordt de avond afgesloten door de formatie Zuco 103 met Brasilectro, een combinatie van verschillende stijlen, vertolkt door de sensuele Braziliaanse zangeres Lilian Vieira. Het trio van Frank Montis op hammond, Anton Goudsmit op zijn scheurende Gretchgitaar en Cyril Directie op drums maakt de avond compleet. Een verrassende act is de Friese fadozangeres Nynke Laverman. Ze treedt op met haar muzikale vertelling Wachter, over de kunst van het wachten. Een combinatie van nieuwe songs, een lang gedicht en een sprookje.

Een tot slot vette obsure garagejazz en afrofunk van de band KRUIDKOEK! Zelf noemen ze het Conceptuele Instrumentale Rock Jam Funk Jazz Ska Afro Disco Grooves. En af en toe een mooie ballad. Soms met een rauw randje, soms heel afgewerkt. De sfeervolle aankleding en het lekkere eten en drinken maken van deze eerste Nacht van Jazzy Tiel eentje om niet snel te vergeten.