Håkon Storm komt met nieuw album

Håkon StormGitarist Håkon Storm’s verkende op zijn vorige solo albums, ‘Zinober’ (NORCD1105) en ‘Fosfor’ (NORCD1434) al zijn mogelijkheden als soloist, balancerend op grenzen van compositie en improvisatie, in voornamelijk akoestische vorm. Op dit derde en laatste album in deze serie, werkt de Noor samen met het Nederlandse strijkkwartet Zapp4. Kobolt is daarmee een album dat het geluid op de grenzen van jazz, improvisatie, compositie en klassieke muziek onderzoekt.

Zapp4 staat bekend als een onconventioneel, onderzoekend strijkkwartet. Ze combineren groove, improvisatie en fantasierijke solo’s die spetteren. Hun oeuvre bestrijkt een breed stilistisch spectrum en hun samenspel wordt gekenmerkt door virtuoze interacties. Ongeacht hoe wild of mild ze spelen, klinkt er altijd poëzie in hun muziek.

De samenwerking vat Storm’s hele project samen, terwijl het tegelijkertijd ook geheel nieuwe en intrigerende dimensies aan Håkon Storm’s “studies” van melodische, akoestische en improvisatiemogelijkheden op de gitaar toevoegt.

Op 11 november komt Håkon Storm met zijn nieuwe album ‘Kobolt’, in samenwerking met Zapp4.

Tracklist: Håkon Storm – Kobolt

1. Koshi 5:39
2. Intro og interlude 7:28
3. Gnom 4:10
4. Karusell 4:51
5. Blue goo 2:01
6. Rast 5:35
7. Piosenka 4:45
8. In lieu 1:43
9. Brunst 3:47
10. Varsovienne 5:58