Gebroeders van der Feen met INCEPTION naar Paradox

inception‘Inception’ betekent ‘begin van een proces’. En dat is vrij letterlijk op de vatten in het geval van Clemens van der Feen (bas), Paul van der Feen (sax), Alex Sipiagin (trompet) en Roy Dackus (drums). Op zich al bijzonder: een jazzband zonder piano, maar in plaats daarvan twee blazers + ritmesectie…

Het INCEPTION project is ontstaan tijdens een tweetal jazzsessies in Amsterdam. De in New York wonende trompettist Alex “Sacha” Sipiagin was daar te gast bij het trio Clemens Van de Feen, Paul van der Feen en Roy Dackus. Meteen vanaf de eerste noot van het concert was duidelijk dat deze combinatie elkaar uitermate inspirerende. Na afloop van de concerten stelde Alex Sipiagin voor om deze unieke sfeer vast te leggen in de studio. Dat hebben ze gedaan in Amsterdam op een zondag middag in mei 2016. Ook op de opname is voor ons goed te horen wat de magie van deze combinatie kan zijn.

Het repertoire bestaat uit een aantal eigen composities afgewisseld met enkele jazz standards. Het album is gemixt en gemastered in New York door de bekende geluidstechnicus David Darlington (o.a. Herbie Hancock, Wayne Shorter, Sting) De muziek van dit pianoloze kwartet is spannend als het begin van een reis of intensief proces…, vandaar de naam INCEPTION.

INCEPTION speelt op vrijdag 4 november in Paradox.