StarkLinnemann Quintet naar DJS in Dordrecht

starklinnemann-promo-3Zondagmiddag 6 november is het StarkLinnemann Quintet te gast bij Jazzpodium DJS in Dordrecht. De groep speelt grotendeels eigen werk van co-leaders Jonas Linnemann (drums) en Paul Stark (piano). Zoals bij alle muziek van StarkLinnemann zijn ook deze stukken weer gebaseerd op sterke grooves, aangevuld met interessante harmonieën. Dit alles wordt telkens door Stark op knappe wijze geïntegreerd in min of meer doorgecomponeerde vormen.

De oprichting van het Quintet valt samen met de opname van StarkLinnemanns eerste album Awake in november 2012. In deze periode heeft het Quintet succesvolle optredens op vele podia. April 2013 speelt de band tijdens het festival East of Eastern in Nijmegen. Tijdens dat concert gaat Starks Sonata For Jazz Quintet in première, een indrukwekkend muziekstuk met lange doorgecomponeerde vormen. Na een korte adempauze vanwege de vele projecten waarmee StarkLinnemann actief is (zoals Transcending Chopin Volumes 1, 2 en 3) wil de band het Quintet weer oppakken.

StarkLinnemann komt zelf uit Dordrecht en speelt dus als het ware een thuiswedstrijd. Tijdens het concert in DJS zal naast Starks Sonata For Jazz Quintet een aantal eigen werken worden gespeeld van het album Awake.