Schrijver in discussie met gitarist: A.H.J. Dautzenberg en Bram Stadhouders maken samen voorstelling

bram-antonparaBIEBop is een initiatief van Bibliotheek Midden Brabant en muziekpodium Paradox. paraBIEBop biedt een serie evenementen met een mix van Jazz en Literatuur. Het tweede seizoen trapt af in De Kennismakerij, de Bibliotheek Nieuwe Stijl in De Spoorzone. Op donderdag 27 oktober is het de beurt aan 2 roemruchte Tilburgers: de gitarist Bram Stadhouders en schrijver A.H.J. Dautzenberg. Zij gaan deze avond samen een experiment aan waarbij tekst en muziek in elkaar overvloeien. Dautzenberg en Stadhouders staan dan in De Kennismakerij, de Bibliotheek Nieuwe Stijl in De Spoorzone in Tilburg.

Bram Stadhouders (1987, Tilburg, Netherlands), wordt gezien als een van de meest interessante gitaristen van de nieuwe generatie. Muziek is hem met de paplepel ingegoten en de levendige Tilburgse muziekscene inspireerde hem om zijn eigen weg te vinden in compositie, improvisatie, elektronische ambient muziek en zang-achtige melodieën. Dankzij zijn voorliefde voor zang, speelde hij onder meer samen met de bijzondere Noorse zangeres Sidsel Endresen, het Nederlands Kamerkoor, Sebastian Brouwer en Sinika Langeland. Hij deed de Young VIP tour, de North Sea Jazz Compositie Opdracht en het internationale “Take Five Europe” project. Hij produceerde al 7 albums, trad wereldwijd op met artiesten als Jim Black, Arve Henriksen, Wolfert Brederode, Marcin Wasilewski, Arild Andersen, Harmen Fraanje en Aart Strootman.

Zijn teksten verschenen in onder meer Hollands Maandblad, De Groene Amsterdammer, Tirade, Frontaal Naakt, Das Magazin, De Volkskrant, NRC, FD, Knack, Humo en VPRO Gids. Zijn boeken verschijnen bij Uitgeverij Atlas-Contact in Amsterdam… De omstreden Tilburgse schrijver A.H.J. Dautzenberg trad op tijdens festivals als Crossing Border, Literatuur Late Night, de Uitmarkt, De Geest Moet Waaien, Schrijvers Binnen, Wintertuin, Das Mag, Pauw & Witteman, TiLt, Incubate, Noorderzon en Lowlands. Hij kreeg vele nominaties en prijzen voor zijn provocerende werk. En toch was hij vroeger best verlegen. Wat hij probeerde te verbergen achter zijn lange haar en te blenden in de metal scene. Hoewel dat ook met oprechte muzikale interesse te maken had. “Ik hou niet van refreintjes” zegt hij in een interview “maar vooral van thrashmetal, deathmetal, blackmetal, speedmetal, en zo voorts.…” We zijn erg benieuwd wat de ontmoeting tussen deze twee prominente Tilburgers ons gaat brengen.

Deze spannende ontmoeting is een cadeau van Bibliotheek Midden Brabant en Paradox aan de bewoners van Tilburg. Komt allen, de toegang is gratis!