Samm Henshaw naar BIRD

unnamedPiepjong is hij nog, Samm Henshaw: 22! Toch weet hij festivalgangers around the world diep in hun nucleus accumbens te raken en benoemde Chance the Rapper hem tot tourbuddy. Op woensdag 2 november staat hij in BIRD met zijn feelgood soul.

Op sleeptouw met James Bay
Samm werd aan het begin van zijn carrière ontdekt door popheld James Bay, die hem op sleeptouw nam na het zien van een YouTube-video. Samen gingen ze op tour, waarna Samm zijn eerste plaat, The Sound Experiment, uitbracht. Een album dat houvast vindt in zowel indie en folk en meer rootsy stijlen als gospel en blues.

Old Soul
Samm Henshaw klinkt, ondanks zijn leeftijd, als een old school soulzanger. Wat niet vreemd is als je kijkt naar zijn grote inspiratiebronnen D’Angelo en Lauryn Hill. Deze invloeden zie je ook terug op zijn tweede ep, The Sound Experiment II, waar Samm klassieke soul voorziet van een gritty ondertoon. Zijn live-optredens zijn meer dan indrukwekkend