Eric van der Westen’s PLAYGROUND naar Paradox

eric-van-der-westen-kleurBassist en componist Eric van der Westen trekt de laatste jaren met zijn contrabas over de hele wereld. Hij staat momenteel meer op Braziliaanse of Turkse podia dan op de Nederlandse. Maar daar gaat komend seizoen verandering in komen! Op een aantal woensdagen zijn er in Paradox spannende concertavonden onder de noemer Eric van der Westen’s PLAYGROUND.

Tijdens PLAYGROUND probeert Van der Westen nieuwe ideeën en plannen uit die in zijn hoofd rondzwerven. Daarbij zullen zijn muzikale wortels, als vanzelfsprekend, in verschillende vormen naar zijn actuele inspiratie vertaald worden. Het wordt echte “Eric van der Westenmuziek” met ingrediënten uit de jazz, rock, blues, folk, country, free, etnisch en World waarbij hij de chef kok is in zijn eigen muzikale keuken…

Het orkest krijgt naarmate het project vordert een steeds grotere bezetting. Musici die afgelopen keren bij PLAYGROUND al zijn aansloten zijn: Kim Hoorweg (vocals), Jimmy Rage (MC), Efe Erdem (trombone), Donald Simoen (alt), Martin Fondse (piano & vibrandoneon) Guido Nijs (tenor), Koen Smits en Joël Botma (trompet) en de vaste kernband met Aron Raams (gitaar), Erwin Hoorweg (keys), Dirk Peter Kölsch en Marc Schenk (drums) en Eric van der Westen op electrische contrabas en basgitaar. En daar komt nu dus nog meer bij…

Hopen dat het op het podium past, deze grote groep van oudere en jonge jazzmusici samen, die een mix van Led Zeppelin, Mingus, Coltrane, Urban Dance Squad en Henri Threadgill spelen. Het wordt hoe dan ook een feest!

One Comment