Daimy Lotus en NankoSoul tijdens Popronde in DJS

foto-daimy-lotusOp zaterdag 22 oktober doet het Jazzpodium DJS weer mee aan de Popronde. Dit is een landelijk reizend festival dat elk najaar in de periode van september tot en met november plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. In 2016 strijkt Popronde neer in 41 steden: van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Den Haag, geen stad is veilig!

In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn cafes, galeries, theatertjes, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein. De Popronde is in elke stad gratis toegankelijk.

Jazzpodium DJS presenteert tijdens de Popronde op zaterdag 22 oktober twee acts met een jazzy funksound: Daimy Lotus en NankoSoul.

Singer-songwriter Daimy Lotus werd in 1996 in Eindhoven geboren en vond het van jongs af aan al heerlijk om in de spotlights te staan. Ondertussen timmert Daimy hard aan de weg. Zo zingt en schrijft ze haar eigen muziek, waarbij ze zich laat inspireren door nieuwe soul, R&B en elektronische muziek. Daarnaast werkt Daimy nauw samen met verschillende songwriters en producers als Martijn Konijnenburg, Marcel Tegelaar en Rupert Blackman.

De tweede band, NankoSoul, presenteert zich als soulful, funky en groovy. De superstrakke zevenkoppige formatie maakt die belofte live volkomen waar. NankoSoul brengt dansbare songs met een steady ritmesectie in één doorlopende set met hier en daar wat spetterende solo’s en zoete backings.