Teus Nobel naar Paradox

Ruige, vuige jazz met electronica, grooves en filmische sferen. Dat is de nieuwe lijn op de nieuwe CD van Teus Nobel, die hij op zaterdag 15 oktober in Paradox presenteert.

Foto (c) Fleur Huijsdens
Foto (c) Fleur Huijsdens

Na de fusionklanken van debuutalbum FLOW (2012) en het meer akoestische LEGACY (2014) duikt Teus Nobel met nieuwkomer SOCIAL MUSIC wederom de elektronica in. Het album is het resultaat van een intensieve samenwerking met producer/componist/muzikale duizendpoot Merlijn Verboom en ademt invloeden van Flying Lotus, Moondog en de Bitches Brew periode van trompetlegende Miles Davis. Het resultaat is Dirty Electronic Jazz: een mix van ruige, vuige jazz, electronica, grooves en filmische sferen.

Trompettist Teus Nobel heeft sinds 2012 definitief een plaats in het muzikale landschap veroverd. Zijn twee albums kregen lovende recensies, hij werd uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent en won vorig jaar de Laren Jazz Award. Het nieuwe album SOCIAL MUSIC klinkt weer totaal anders dan die vorige twee albums. Hij heeft dan ook een compleet nieuwe band samengesteld met musici die actief zijn in bands als re:Freshed Orchestra, New Cool Collective, Ntjam Rosie en Dina Medina.

Line-up: Teus Nobel trompet, flugelhorn, Yannick Hiwat viool, Rory Ronde gitaar, basgitaar, Merlijn Verboom gitaar, bas, effecten, Alexander van Popta keyboards, Tuur Moens.

Teus Nobel staat op zaterdag 15 oktober in Paradox.