Bart Wirtz naar Jazzpodium DJS

Bart WirtzOp zaterdag 15 oktober speelt altsaxofonist Bart Wirtz met zijn band in Jazzpodium DJS. Hij zal zijn nieuwe album ‘Beneath The Surface’ presenteren. In 2012 zorgde het album ‘iDreamer’ voor een stroomversnelling in de carrière van altsaxofonist Bart Wirtz. Het leverde hem de Edison Jazzism publieksprijs 2012 op. De opvolger ‘Interview’ (2014) waarvoor Wirtz samenwerkte met de Amerikaanse trompettist Sean Jones, liet op grenzeloze wijze diverse muziekinvloeden samenkomen. ‘Interview’ werd wederom genomineerd voor de Edison Jazzism Publieksprijs.

Na iDreamer en Interview is het nu tijd voor een nieuwe band. Vanavond kan het publiek live getuige zijn hoe Wirtz en zijn band de nieuw geschreven stukken verfijnen en verkennen. Het nieuwe album laat een avontuurlijk crossover geluid horen met invloeden van blues, roots en hip-hop.