Raul Midón terug op Nederlandse bodem voor intieme najaarstour

Raul MidonNa meerdere keren in een uitverkocht Paradiso te hebben gestaan, is zanger/gitarist Raul Midón dit najaar terug op Nederlandse bodem. De New Yorker reist langs Amsterdam, Rotterdam, Heerlen en Den Bosch voor een korte intieme clubtour.

Midón heeft een bijzondere band met Nederland. Zo werkt hij met het Metropool Orkest en Vince Mendoza, zong hij eerder samen met Trijntje Oosterhuis ‘Where Is The Love’ in de HMH en werkt hij samen met de jonge talentvolle jazz zangeres Kim Hoorweg aan een nieuw album dat in januari 2017 verschijnt.

Raul Midón is al vanaf zijn vierde muzikaal actief en deed ervaring op als sessiemuzikant bij Shakira, Julio Iglesias en José Feliciano. In 2005 werd hij in één klap bekend bij het grote publiek toen zijn door critici geroemde debuutalbum State of Mind uitkwam. Raul Midón onderscheidt zich met zijn eigenzinnige manier van gitaar spelen en zijn beheersing van de mondtrompet.

De New Yorker, die in het verleden werkte met artiesten als Herbie Hancock, Stevie Wonder en Jason Mraz, varieert moeiteloos van een jaren 70 soul ballad naar een dansbare latin song. Met zijn meest recente album – Don’t Hesitate – bewijst Midón nog maar eens één van de meest distinctieve vocalisten van het moment te zijn. Bovendien deed hij (ondanks blind te zijn vanaf zijn geboorte) elk aspect van de productie zelf. Op het album staan duetten met Dianne Reeves en Lizz Wright en ook bassisten Marcus Miller en Richard Bona droegen hun steentje bij.

Tour data:
26 oktober Amsterdam, North Sea Jazz Club
27 oktober Rotterdam, Bird
28 oktober Heerlen, Parkstad Limburg Theaters
29 oktober Den Bosch, Toonzaal
03 november Amsterdam, North Sea Jazz Club