Victor Wooten Trio naar de NSJ Club

victor wooten
Victor Wooten Trio speelt op 7 november in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Er kan geen twijfel over bestaan: Victor Wooten is een van de beste bassisten ter wereld. Op driejarige leeftijd leerde hij basgitaar spelen van zijn oudere broer en twee jaar later maakte hij zijn podiumdebuut als jongste lid van The Wooten Brothers Band. Deze familiegroep speelde nummers van James Brown, Sly Stone en andere funk- en soulklassiekers.Eind jaren 80 ging Victor Wooten naar Nashville, waar hij banjospeler Béla Fleck ontmoette. Als lid van Flecks begeleidingsband The Flecktones maakte hij vele platen en trok hij de hele wereld over. Vanaf de jaren 90 bouwde hij aan een succesvolle solocarrière. Met vijf Grammy’s op zak heeft Wooten zich als muzikant ruimschoots bewezen.Het is inmiddels meer dan twee jaar geleden dat zijn concert in de club uitverkocht. Hoog tijd om Wooten weer naar Amsterdam te halen. Dit keer voor een dinerconcert met zijn trio.