Muziek van Fraanje met stenen, takjes en halve struiken in Paradox

Foto (c) Virginie Gouband
Foto (c) Virginie Gouband

Harmen Fraanje is voor velen in Tilburg geen onbekende. Deze succesvolle pianist reist de hele wereld rond en dan speelt graag met avontuurlijke jazzmusici. Op een van zijn vele reizen kwam hij in contact met de Franse contrabassist Brice Soniano en percussionist Thomas Gouband. Met hen vormt hij het trio Fraanje Soniano Gouband wat al bijna 15 jaar bestaat en enkele albums uitbracht, waaronder ‘Shades of Blue’ in 2015. Guy Peters (Enola Magazine) schreef het volgende over dit album: ‘Veel mooier en poëtischer dan dit wordt het niet.’ ‘Het trio blinkt uit in iets wat we het beste kunnen omschrijven als hartverwarmende hypnose.’

De band heeft een opvallend eigen geluid, ook door de bijzondere inbreng van percussionist / drummer Toma Gouband die veel materialen uit de natuur

als instrument gebruikt zoals stenen, takjes, halve struiken. Sinds 2006 werkt het trio ook samen met de Franse fluitist Malik Mezzadri, bekend van zijn eigen Magic Malik Orchestra. Malik Mezzadri is een ongelooflijk virtuoos op de fluit, daarnaast ook een begenadigd componist en improvisator. In 2006 maakte het quartet het album ‘1RDR.’ En in de zomer van 2016 nam het quartet een nieuw album op welke uitkomt op het gerenommeerde label Winter & Winter.

Vers van de pers dus en op vrijdag 30 september te horen in Paradoxin Tilburg.