Monique Klemann brengt solo EP uit

Op 3 november 2016 brengt Loïs Lane frontvrouw Monique Klemann een nieuwe solo EP uit, genaamd ‘Coool’. Monique zal met haar band de nieuwe liedjes live ten gehore brengen tijdens een najaarstour door Nederland.

Op de EP staan vijf tracks, geproduceerd door Sven Figee en Roland Dirkse (Sven Hammond Soul). Alle vijf de tracks klinken laidback en groovy, met Joost Kroon op drums, Jeroen Vierdag op basgitaar, contrabas en Sven Figee op toetsen. In Nederland zal ‘Coool’ verschijnen bij Zip Records, het label van de uit San Francisco afkomstige Art Herman, die recent nog Sabrina Starke tekende op zijn label.

De eerste single van deze EP met de gelijknamige titel zal uitkomen op 19 oktober en is een samenwerking met de Chinese zanger Coco Zhao. Naar verwachting zal ‘Coool’ komend voorjaar in China uitgebracht worden op het JZ-label van de jazzclub uit Shanghai.

Na een succesvolle carrière in de popmuziek met haar band Loïs Lane, debuteerde Monique Klemann in 2007 als soloartiest met haar album ‘On Patrol’. Dit solodebuut werd goed ontvangen en Monique ontpopte zich met haar band tot een opvallende nieuwe verschijning in de Nederlandse jazzscene. Kort daarna namen haar werkzaamheden met Loïs Lane zo’n vlucht dat haar solo-aspiraties tijdelijk op de achtergrond raakten. In de daaropvolgende jaren bleef ze haar droom koesteren en nu is er ‘Coool’, een eerste kennismaking met haar nieuwe solowerk.