ECM artiest Wolfert Brederode met nieuw trio in Paradox

Wolfert BrederodePianist Wolfert Brederode is al jaren een graag geziene gast in Paradox. Hij speelde hier met bands als Batik, Yuri Honing Acoustic Quartet, Susanne Abbuehl, Binary Orchid en natuurlijk met zijn eigen internationale Quartet.

Hij werd als eerste Nederlander gecontracteerd door het gerenommeerde label ECM, wat leidde tot de uitstekend ontvangen albums “Currents” en “Post Scriptum”. Met zijn kwartet heeft hij 9 jaar niet alleen prachtige cd’s opgenomen, maar ook een enorme muzikale ontwikkeling doorgemaakt.

Nu hij vindt het tijd worden voor iets geheel nieuws, en ECM Records staat daarin volledig achter hem. Platenbaas Manfred Eicher was het dan ook eens met Brederode’s beslissing op te gaan nemen met een nieuw trio, bestaande uit – naast Brederode zelf – Gulli Gudmundsson op contrabas en Jasper van Hulten op drums. Op 23 september presenteert dit nieuwe trio in PaRaDoX het voor een Edison genomineerde album “Black Ice”.

Wolfert Brederode speelt op vrijdag 23 september in Paradox in Tilburg.