Soul centraal tijdens de JazzLab Session in DJS

unnamed-1Tijdens de editie van de succesvolle Jazzlab Sessions op zaterdag 24 september in Jazzpodium DJS in Dordrecht staat de soulmuziek centraal. Bekende en onbekende jazzmusici uit de regio spelen op geheel eigen wijze bestaande soulcomposities. Alle soorten soul komen aan bod: Motown, Stax, Blue Note. Van de funky soul van James Brown tot de jazzy soul van Jimmy Smith. Van Aretha Franklin tot Amy Winehouse; alles is mogelijk. Tijdens de JazzLab sessie komen er vele musici samen om muziek te maken. Meestal gebruiken ze een thema voor de avond als uitgangspunt om te improviseren.

De regionale sessiemusici die deze avond zullen spelen, komen ‘s middags bij elkaar om de arrangementen te bekijken, om vervolgens een paar uur later het podium te beklimmen en het publiek te trakteren op een mooie uitvoering. In diverse bezettingen zullen de musici een fijne selectie ten gehore brengen. Al met al belooft het weer een gevarieerde avond te worden.