Ukandanz naar TAC in Eindhoven

UkandanzUkandanz speelt ‘Ethiopian crunch music’, zoals ze dat zelf noemen. Onder leiding van de charismatische zanger Asnake Guebreye worden Ethiopische ritmes en melodieën met veel energie en volle overgave gekoppeld aan een flink portie ruige rock en jazz. Op donderdag 22 september speelt Ukandanz in TAC, Vonderweg 1, Eindhoven.

Asnake Guebreye komt uit de levendige muziekscene van Addis Abeba. Hij is daar een van de topzangers en past qua stage presence perfect bij de ADHD-rock van de vier overige bandleden. Dit Frans-Ethiopische vijftal was tijdens Le Guess Who? in RASA een van de grote verrassingen van het festival. Incendiary Magazine schreef: “Ukandanz being one of the highlights of the festival. How to describe this racket? Well, imagine some low grade but existentialist/highbrow Sabbath crunch on speed, with this sleazy jazzy sax smeared all over the top, like jam on a hot piece of toast.”