“Ten Songs About Real Utopia” in Paradox

Gruppenportraet Erdmann-RohrerVier Europese topmusici – Daniel Erdmann (tenorsax), Samuel Rohrer (percussie), Vincent Courtois (cello) en Frank Möbus (gitaar) – brengen hun geraffineerde samenspel naar Tilburg.

De vier geprezen Europese improvisatoren van dit Duits-Frans-Zwitserse kwartet waren al vaker in Paradox te horen… We kennen Samuel Rohrer uit de internationale bands van Harmen Fraanje en Wolfert Brederode en Frank Möbus uit bands als Der Rote Bereich, Yuri Honing’s Wired Paradise, Paul van Kemenade/Ray Anderson Quintet en Carlos Bika’s AZUL. Daniel Erdmann was hier al eens eerder met zijn kwartet Erdmann 3000 en Vincent Courtois kennen we vooral uit de bands van Louis Sclavis en speelt in bands met Sylvie Courvoisier en Ellery Eskelin.

Hun veelgeprezen laatste album Ten Songs About Real Utopia verscheen op Samuel Rohrer’s eigen label Arjunamusic Records. De muziek beweegt zich in het spectrum tussen minimal jazz, modern gecomponeerde muziek en ambient rock. De basis van de muziek heeft een pulserende energie. Daniel Erdmann, Samuel Rohrer, Frank Möbus en Vincent Courtois voeren je mee in hun geraffineerde klankwereld. De dynamiek van de stukken is indrukwekkend en reikt van zachte passages als ruisende bossen naar krachtige geluidsexplosies en blijft boeiend.