Poolse clubtour voor Nederlandse jazzpianist Rogier Telderman

Rogier Telderman TrioEind deze maand vertrekt de Tilburgse pianist Rogier Telderman met zijn trio naar Polen voor een uitgebreide clubtour. In het begin van dit jaar werd Telderman nog uitgeroepen tot beste jonge jazzact van Nederland, inmiddels wordt hij ook internationaal als een van de rijzende sterren van de jazz onthaalt. Met onder meer 12on14 club in Warschau, de legendarische Blue Note in Poznań, Piec’ Art in Kraków en jazzclub Vertigo in Europese culturele hoofdstad Wrocław staan enkele van de meest prestigieuze jazzclubs op het programma.

Culturele uitwisseling
Telderman werd voor deze concertreis benaderd op uitnodiging van MMusic, een stichting die de culturele uitwisseling tussen Nederland en Polen bevordert. Małgorzata Smółka ontmoette de pianist tijdens een interview voor een Pools jazzmagazine: “De kennismaking met Rogier was erg bijzonder. In de eerste plaats maakt hij fantastische muziek, muziek die je meeneemt en zelfs ontroert.” vertelt de oprichtster en drijvende kracht van de stichting. “Daarbij is Rogier een inspirerende persoonlijkheid, iemand met een scherpe geest en heldere muzikale visie. Daarom wil ik het Poolse publiek graag kennis met hem en zijn trio laten maken.”

Zelf omschrijft de pianist omschrijft zijn composities als muziek waarin het creëren van verhalen centraal staat. In Juli was hij voor het eerst te gast in Polen, tijdens het jazzfestival Wschód Piekna, zo’n 150 kilometer ten Noorden van de hoofdstad. “Polen leeft voor de jazz! Niet alleen wordt onze muziek goed ontvangen. Er wordt hier fantastische nieuwe muziek gemaakt en gespeeld, die ons land maar mondjesmaat bereikt.” vertelt Rogier over deze eerste kennismaking.

Speellijst Poolse tournee Rogier Telderman Trio

24.09.2016 Vertigo – Wrocław  www.vertigojazz.pl
25.09.2016  Blue Note – Poznań  www.bluenote.poznan.pl
28.09.2016 12on14 – Warszawa   www.12on14club.com
29.09.2016  Szafa – Łódź  www.klubszafa.pl
30.09.2016 Piec’Art – Kraków  www.piecart.pl
01.10.2016 Piec’Art – Kraków  www.piecart.pl
03.10.2016 Stargardzkie Centrum Kultury – Stargard www.sck.stargard.pl