CaboCubaJazz terug in Observant

CaboCubaJazz
Foto (c) Simone Staron

Woensdag 14 september speelt CaboCubaJazz bij Stadspodium De Observant in Amersfoort. De band is net terug in Nederland van een uitgebreide tour door Israël. Momenteel is de band dag en nacht bezig met de opnames voor het nieuwe album “Corason Africano”. Speciaal voor het concert in De Observant komt de band even uit de studio. In verband met de opnames zijn zij daarna een tijdje niet live te zien in Nederland. De aanvang is 20:30 uur en de entree € 5,00 (inclusief een consumptie).

De bijzondere kracht van CaboCubaJazz is dat deze gerenommeerde, internationale topmusici een nieuw genre hebben weten te creëren. Op onnavolgbare wijze combineren zij melancholie van de Kaapverdische eilanden met een flinke portie Cubaanse rumba, salsa en avontuurlijke jazz. Opgericht in 2008, heeft CaboCubaJazz inmiddels al internationaal succes, met succesvolle tournees langs de Nederlandse theaters en clubs en op festivals in Canada, Thailand, Oostenrijk, Finland, Cuba, Noorwegen, Maleisië, Israël, Luxemburg en Duitsland. Een hoogtepunt was het beroemde Havana Jazz Festival in Cuba 2014.

CaboCubaJazz bestaat uit zangeres Dina Medina, percussionist Nils Fischer, Carlos Matos op piano, bassist Yerman Aponte en Armando Vidal op drums.