Tristan naar Jazzpodium DJS in Dordrecht

TristanOp zaterdag 10 september speelt de acid jazz-formatie Tristan in Jazzpodium DJS. Tristan doet de jaren 70 herleven met de sound die in Engeland in de jaren 90 opnieuw een tijd populair was.

De muziek van Tristan doet denken aan bands als Tower of Power, Snarky Puppy en klassieke acid jazz-acts als Incognito. Hun debuutalbum “Full Power” (2014) stond op nummer 1 in de UK Soulcharts. De band bestaat uit internationale topmuzikanten; zangeres Evelyn Kallansee, drummer Sebastiaan Cornelissen, bassist Frans Vollink, toetsenist Coen Molenaar en gitarist Guy Nikkels. De high-energy grooves, de kwaliteit van arrangementen en composities maken deze band bijzonder.

Funky gitaren, Fender Rhodes- en synth-sounds en een ritmesectie die al samenspeelt sinds begin 2000. Dit alles geeft zangeres Evelyn Kallansee de stevige basis waarop haar prachtige stem tot volle bloei komt. De muziek voert je direct terug naar die te gekke jaren 70-sound. Hun tweede album “2nd Phase“ (2015) doet zeker niet onder voor het eerste album. Wederom is er gekozen voor kwaliteit en perfectie zonder te bezuinigen op budget en artistiek vermogen. Een must voor elke feelgood acid jazz-liefhebber.