Till Brönner – The Good Life

till-bronner-the-good-life-579850b83a6af-500x500Door een lange termijn samenwerking aan te gaan met Sony Music Masterworks heeft de Duitse veelzijdige trompetist / zanger  Till Brönner bewezen een permanente plaats verdiend te hebben in de internationale jazz scene.

Met zijn nieuwste cd ‘The Good Life’ gaat Brönner terug naar de basics waarmee traditionele jazz zich toont als een kunstvorm bij uitstek om gevoelens te delen over en met de liefde in al zijn facetten. Brönner heeft in nauwe samenwerking met de legendarische producer en kenner Ruud Jacobs een selectie gemaakt van composities die Brönner al jarenlang diep in zijn hart meedraagt. Brönner ziet dit album als een soort van thuiskomen. Naast twee eigen nummers is de cd gevuld 11 klassiekers. Brönner wordt op ‘The Good Life’ begeleid door muzikanten van wereldniveau: John Clayton (bass), Jeff Hamilton (drums), Larry Goldings (keyboards) en Anthony Wilson (gitaar).

Het album opent met een crispy uitvoering van Sacha Distel’s ‘The Good Life’. Wat direct duidelijk wordt is dat een album is voor de meer intiemere gelegenheden. Deze indruk wordt direct bevestigd als Till Brönner de eerste woorden zingt op het populaire Sweet Lorraine en verderop in de compositie prachtige trompet lijnen speelt. Het album varieert in stemmingen met als constante lijn een heerlijke en voortdurende relaxte sfeer. Brönner wisselt zijn trompet partijen af met aan Chet Baker herinnerende zangpartijen. Dit alles wordt gedragen door een meesterlijke begeleiding die deze klassiekers zonder uitzondering naar een hoog niveau tilt.

Hoewel er kritikasters zullen zijn die dit erg natuurlijk klinkende album een veilige zet vinden van Till Brönner, is dit album een heerlijke set aan remakes van klassieke songs die in de juiste luistersetting een avond geslaagd kunnen maken. (8/10) (Sony Music Masterworks)