Nick Waterhouse komt met album ‘Never Twice’

unnamed (3)Nick Waterhouse, de Rhythm & Blues fanaticus met een haast ongelofelijk gevoel voor een old school feel geladen met een hedendaagse stijl, is klaar om zijn derde album ‘Never Twice’ uit te brengen. Als altijd geinspireerd door de sound van vintage R&B, roept hij de opwinding van de vroegere achterbuurten van New Orleans, Detroit en Memphis op.

Nadat hij zijn strepen verdiende als producer van Ty Segall en Allah-Las bracht hij twee zeer geroemde albums uit. Zijn nieuwste is een culminatie, intensivering en realisatie van alles wat hij aan het ontwikkelen is in zijn carriere. Nog catchier dan zijn voorgangers, deelt Nick’s op nieuwe album tegelijk ook hardere klappen uit: meer ritmisch, meer harmonieus, diverser en avontuurlijker.

Een coole en elegante post-post-moderne cocktail van jaren ’50 R&B en Club Jazz, gemixed met jaren ’60 Soul en Boogaloo, opgeschud door een hedendaagse minimale benadering, ‘Never Twice’ is een toonbeeld van een artiest die de tijd neemt om zijn visie te definieren en zo spreekt met nieuw verwonnen authoriteit.