Documentaire Miss Sharon Jones! over zestigjarige soulzangeres Sharon Jones

241_96bee2a93e919258_1280boxBijna een jaar lang volgde documentairemaakster Barbara Kopple de zestigjarige soulzangeres Sharon Jones, bij wie in 2013 kanker werd geconstateerd. In de documentaire ‘Miss Sharon Jones!’ legt Kopple Jones’ strijd tegen de ziekte vast en toont ze tegelijkertijd de totstandkoming van Sharons meest recente album ‘Give The People What They Want’ uit 2014. De documentaire eindigt met de triomfantelijke terugkeer van Sharon Jones op het podium waar ze haar fans bedankt en vertelt dat de drang om weer op te kunnen treden voor publiek haar grootste steun is geweest tijdens deze moeilijke periode.

De soundtrack biedt een mooi overzicht van de beste songs uit het oeuvre van de huidige queen of soul en bevat onder andere het nooit eerder uitgegeven nummer ‘I Can Change’.