Jazz Festival Delft barst binnen twee weken los

jazzfestivaldelftOp 25, 26, 27 en 28 augustus barst het Jazz Festival Delft weer los. Van traditionele jazz tot funk, van soul tot afro beat en van bebop tot fusion, de 32ste editie van het festival biedt weer een scala aan stijlen en aanstormende acts met voor ieder wat wils. Ook zijn er een aantal nieuwe onderdelen.

Ook dit jaar staat het festival weer garant voor vernieuwingen, zowel op muzikaal gebied als in sfeer. Zo wordt de Markt dit jaar omgetoverd tot een sfeervol plein met twee podia waar naast een reeks bruisende acts, in samenwerking met de TU Delft, ook ruimte is voor workshops en muzikale lezingen.

Op de Markt en Beestenmarkt wordt uitgepakt met flinke namen. Zo treden onder meer Zitakula, Marzio Scholten’s Identikit, Steffen Morrison, Roos Jonker, Marutyri, Tristan, The Funkstameĕcs en de New Yorkse gitarist Flávio Silva op. Ook is er ruimte voor aanstormende talenten als Dominic J. Marshall, IdeMo Quartet, Gideon Tazelaar Trio, NankoSoul en Lwela Kasulwe. Voor het eerst dit jaar vindt er jazz op het water plaats. Op zaterdag vaart drie keer een bootje door de grachten met acts als Sambayá en Shirley Spoor die zullen aanmeren bij een aantal cafe’s voor optredens.

Jazz Festival Delft Op het Agathaplein vindt de eerste editie van het Delfs Jazz Podium plaats. Hier worden vele optredens verzorgt door Delftenaren. Dit podium kwam tot stand in nauwe samenwerking met VAK Delft. Veel lokaal talent zal hier zijn eerste podiumervaring opdoen maar ook spelen er gevestigde namen als de BIKBand, Delft Junior Bigband en het Delft Youth Jazz Combo. Voor het eerst dit jaar vinden. Daarnaast ontbreken ook het Voorkoor van de St. Perspekĕef en Lulu Jazz niet op dit podium.

Wegens groot succes vorig jaar is er ook dit jaar weer een workshop Lindy Hop dansen op het Doelenplein. Het fesĕval wordt dit jaar op donderdag 25 augustus geopend in Filmhuis Lumen met de documentaire Easy Man over de bekende Delftse musicus en een van Nederlands beste dwarsfluitisten: Ronald Snijders. Na afloop zal Snijders een concert verzorgen. Naast de pleinen van Delft is er ook bij talloze cafés en restaurants jazzmuziek te horen.