Badbadnotgood – IV

Badbadnotgood – IVZoals de titel niet echt doet vermoeden is ‘IV’ het eigenlijke vijfde album (de Canadezen maakten hiervoor een album met rapper Ghostface Killah) van de groep Badbadnotgood: vooral bekend van de unieke combinatie van rap en jazz. Deze ronde met versterking van saxofonist Leland Whitty, en voor het eerst vocale bijdrages van onder andere Samuel Herring (Future Islands) en Charlotte Day Wilson.

De soms wat sinistere en futuristische beats smelten prima samen met de rokerige vocalen op uitblinker ‘Time Moves Slow’ en ‘In Your Eyes’. De nummers zouden niet uit de toon vallen in menig bluescafé. Dat Badbadnotgood niet vies is van een beetje hiphop horen we wederom terug op bijvoorbeeld de song ‘Hyssop of Love’.

Avant-gardische combi van hiphop en moderne jazz

De belangrijkste invloed van de band wordt ook op deze plaat niet verloochend. Ook voor wie geen groot jazzliefhebber is; een redelijk toegankelijk album met alweder een experimentele combinatie van hiphop, blues en moderne jazz. (7/10) (Innovative Leisure)