Zonovergoten editie van Funked Up in Leiden

Afgelopen weekend vond in Leiden weer een editie van ‘Funked Up’ plaats. Meestal wordt dit evenement gehouden op de drie podia van Scheltema, maar deze keer trokken de bezoekers naar tijdelijke hotspot De Buurt vlak bij Leiden Centraal. Hier bevinden zich een foodcourt, een theater en een stadsstrand, waar een silent disco werd gehouden.

Onder het genot van een hapje, een drankje en en heerlijk zonnetje kon er eerst genoten worden van het optreden van de Acousticurls, die een akoestisch repertoire spelen en zichzelf daarbij begeleiden met gitaar en cajón.

Acousticurls

Binnen in het theater ging het festival verder met een optreden van de Destructive Penguins, die een mix van stijlen spelen. De groep bestond o.a. uit twee trompettisten en een toetsenist die af en toe meezong. Ondanks het feit dat ze de eerste band van de avond waren, hadden ze een enthousiast publiek voor zich staan en ze verlieten dan ook onder enthousiast gejuich en geklap het podium.

Destructive_PenguinsEen andere band die graag verschillende stijlen door elkaar gooit, is The George, de huisband van Funked Up. Hun optreden was een feestje met een vol theater en rijen dansende mensen.

The_George

Als laatste betrad De Nachtdienst het Funked Up-podium. Deze jazzband met een hiphopper als frontman zette het feest voort met veel energie, een sitdown en zelfs een kortstondige moshpit die ontstond nadat de frontman zich tussen de toeschouwers had gemengd. Ze waren een geweldige afsluiter van dit interessante muziekevenement.

De_Nachtwacht

De volgende editie van Funked Up zal ook bij De Buurt gehouden worden en op zondag 4 september plaatsvinden. Voor deze editie staan er optredens gepland van o.a. The Cool Quest en Fools for Soul.

Foto’s: Irene Witpaard