Till Brönner komt met eerste album bij Sony Masterworks

Met talloze radio- en TV optredens en vele albums, is Till Brönner Duitslands meest bekende en best verkopende jazz artiest en bekend dankzij zijn sensationele trompetspel, zoetgevooisde stem en tevens zijn rol achter de schermen als producer en arrangeur. Till Brönner brengt nu zijn eerste album uit bij Sony Masterworks, waarop hij een selectie van jazz standards speelt en zingt. Op 2 september komt het album uit.

9200000055862253Till Brönner is ongeëvenaard de meest succesvolle jazz musicus van Duitsland. In zijn uitzonderlijke internationale carrière produceert, componeert, arrangeert, zingt, neemt hij op en werkt hij samen met de grootste artiesten uit de jazz- en wereldmuziek. Brönner komt uit een muzikale familie en studeerde jazz trompet aan de Muziek Academie in Keulen, bij Jiggs Whigham en Jon Eardley, voordat hij op twintigjarige leeftijd de trompet solist werd van de vermaarde RIAS Big Band in Berlijn. Twee jaar later maakte hij zijn eerste studio opname ‘Generations of Jazz’ met Ray Brown, Jeff Hamilton, Frank Chastenier en Grégoire Peters en won hiermee de “Preis der Deutschen Schallplattenkritik” en de “Preis der Deutschen Plattenindustrie”. En zo begon zijn opmerkelijke studio carrière, met meer dan 18 studio albums, waarvan velen een Gouden Plaat in Duitsland werden.

Hij is tweemaal genomineerd voor een Grammy Award (voor de Beste instrumentale jazz solo, voor zijn trompetsolo in het nummer Seven Steps to Heaven van het vocale ensemble Take 6, in 2009 en in 2008 voor het Best Classical Crossover Album, voor zijn ‘The Jazz Album’, een opname die hij produceerde met de klassieke bariton zanger Thomas Quasthoff) en won vijfmaal de Echo Jazz Award, Duitslands meest prestigieuze muziekprijs. Brönner produceerde onder andere ook albums voor de Amerikaanse jazzzanger Mark Murphy en de legendarische Duitse jazzzangeres Hildegard Knef. De meeste van zijn albums zijn uitgebracht op het Verve label.

Gedurende zijn carrière heeft hij gewerkt met geweldige musici als Dave Brubeck, Herbie Hancock, Tony Bennett, Annie Lennox, Michael Brecker, James Last, Monty Alexander, Al Di Meola, Chaka Khan, Natalie Cole, Tony Bennett, Johnny Griffin, Nena, Ernie Watts, Michael Franks en vele anderen. Op zijn albums zijn vele beroemde internationale artiesten te horen als ‘Special Guest’, zoals onder meer Annie Lennox, Carla Bruni, Madeleine Peyroux, Melody Gardot, Arturo Sandoval, Gregory Porter, Lizzy Loeb, Joy Denalane, Aimee Mann, Sergio Mendes, Kurt Elling, Milton Nascimento en Luciana Souza. Hij is een echte BD-er (Bekende Duitser) sinds zijn betrokkenheid bij de televisie sinds 2010 als jurylid van de Duitse versie van de X-Factor en dankzij zijn vaste jazz show op Klassik Radio op een van de nationale zenders.

Het album ‘The Good Life’ is een plaat met muziek voor ontspanning. Het is geïnspireerd op ‘The Great American Songbook’ en bevat nieuwe arrangementen van stukken die beroemd zijn gemaakt door Frank Sinatra, Billie Holiday, Nat King Cole en andere legendarische zangers. Brönner heeft zelf ook twee stukken geschreven en zingt op 8 van de tracks op het album. De plaat is deels opgenomen met een ‘all star band’ in de befaamde East-West studios in Hollywood, met John Clayton op bas, Anthony Wilson gitaar, Larry Goldings piano en Jeff Hamilton op drums. Een deel van de opnames is gedaan in de Wedgeview Studios in Nederland en er zijn ook twee Nederlanders betrokken bij de productie van het album… De mix is gemaakt door Udo Pannekeet en de beroemde Ruud Jacobs is verantwoordelijk als producent.