The Bad Plus komt met 11 album ‘It’s Hard’

9200000061681906Met hun 11e studio opname ‘It’s Hard’ keert het leiderloze trio The Bad Plus terug naar hun kenmerkende deconstructies van popmuziek, waarmee ze hun eerste internationale erkenning kregen. Het is hun eerste album sinds 10 jaar met uitsluitend iconische covers. Op het album staan nummers van Prince, Yeah Yeah Yeahs, Peter Gabriel, TV On The Radio, Kraftwerk, Ornette Coleman en meer.

Het album is opgenomen in het New Yorkse Brooklyn Recording met door-de-wol-geverfd technicus Pete Rende (Joshua Redman, Bill McHenry) en omvat zowel het tijdperk als de inspiratie van de decennia van de jaren ’70 tot en met 2010.

“Wij hebben in onze muziek altijd een brede aanpak gehad, zowel emotioneel als qua stijl,” zegt Reid Anderson, ”en de nummers op It’s Hard zijn een weerspiegeling van dit uitgangspunt. Elk lied is ’n gelegenheid om iets unieks te creëren en elk arrangement en uitvoering vertegenwoordigt het gecombineerde perspectief van onze drie heel verschillende persoonlijkheden. Precies de essentie van het Bad Plus geluid.”

‘It’s Hard’ komt op 26 augustus 2016 uit en kan hier alvast worden besteld.