Pat Thomas met zijn Kwashibu Area Band naar het Paard

PAT THOMASOp 26 november staat Pat Thomas samen met zijn Kwashibu Area Band voor een concert in het Paard in Den Haag. Gevoelvolle zanglijnen, funky orgelpartijen en bass-discolijntjes met een ongekende groove: highlife legende en veteraan Pat Thomas klinkt met zijn 70 jaar jonger dan ooit. Toen hij vorig jaar ineens een parel van een plaat uitbracht op Strut Records bewees hij eens te meer dat hij de titel ‘Golden Voice of Africa’ dubbel en dwars verdient. Op 26 november komt hij naar het Paard voor alle liefhebbers van opzwepende, vintage Afrikaanse dansmuziek.

Comeback
Pat Thomas is één van Ghana’s grootste zangers, dé highlife ster van Afrika. In het highlife genre wordt de nationale, traditionele muziek gemixt met elementen van de westerse sound zoals swing en jazz. Eindresultaat? Zwoele dansmuziek die werkelijk íedereen in beweging krijgt. De muziekstijl beleefde in de jaren zeventig een ongekende bloeiperiode, maar lijkt anno 2016 onverminderd populair: het is niet voor niets dat een Afrikaanse artiest op leeftijd een comeback album uitbrengt op een hip, westers label en hedendaagse dj’s als Henrik Schwarz hem graag samplen.

All star band
Op 70-jarige leeftijd treedt Thomas gewoon weer op om de wereld op te vrolijken met zijn opzwepende highlife funk. Hij neemt daarvoor zijn Kwashibu Area Band mee. In deze ‘all star band’ vind je legendarische muzikanten zoals de Ghaneese Kwame Yeboah, bekend van zijn samenwerking met Cat Stevens. Thomas en zijn collectief traden dit jaar op op Down The Rabbit Hole en kregen de Hotot-tent spontaan aan het hossen. Dus geloof ons: deze avond vol afrosoul en afrodisco wil je echt niet missen.