JazzOUT verwelkomt Christian Scott

christian scott
Foto (c) Eric van Nieuwland, http://www.thedigitalphotoexperience.nl/

Jazz festival JazzOUT in Heerlen voegt de Amerikaanse trompettist en jazzvernieuwer Christian Scott toe aan haar line-up. Eerder werden al funk soul legende Maceo Parker en jazzelectronica trio GoGo Penguin aangekondigd. De complete line-up wordt begin september naar buiten gebracht.

De in New Orleans geboren New Yorker Christian Scott is een van de vaandeldragers van de nieuwe jazz en is populair onder de jongste generatie jazzliefhebbers. Hij bracht tot nu toe acht studioalbums uit waarvoor hij twee Edisonawards en een Grammy nominatie ontving. Hij werkte al samen met artiesten als Prince, Mos Def, The Roots, Marcus Miller en Thom Yorke.

Zijn roots zijn terug te vinden op zijn laatste album ‘Stretch Music’ waar een duidelijke New Orleans Brass afdruk op te horen is. Het album kwam onder andere uit als speciale educatie app, waarbij de gebruiker de mogelijkheid heeft om sporen in de muziek aan en uit te zetten. Scott wil hiermee een jonge generatie muzikanten de mogelijkheid geven om mee te spelen en te improviseren op zijn muziek.

Met de toevoeging van Christian Scott laat JazzOUT haar ambitie zien om een divers programma te bieden met zowel oud gedienden als nieuwe helden in de jazz. JazzOUT vindt plaats op zaterdag 19 november in Theater Heerlen.