Grote namen en lekker eten op Viva Brasil Festival

Viva Brasil FestivalNadat het Viva Brasil Festival vorige maand opende met een spectaculair concert van Yvette Sangale in de Heineken Music Hall, kan de Braziliaanse muziekliefhebber op zondag 26 juni zijn hart opnieuw ophalen. In Muziekgebouw aan’t IJ zullen de legendarische sambakoning Martinho da Vila en de populaire singer-songwriter Vanessa da Mata exclusieve concerten geven tijdens het Braziliaanse muziekfestival waar ook heerlijke tropische hapjes kunnen worden genuttigd.

Vanessa da Mata is een frisse, opvallende verschijning binnen de populaire Braziliaanse muziek. Ze heeft vijf albums op zak en een stroom aan nummer-1 hits op haar naam. Voordat Da Mata doorbrak bij het grotere publiek, namen veel artiesten al liedjes van haar op. Met haar derde album Sim, veroverde ze een Latin Grammy Award voor Best Contemporary Brazilian Pop Album. Tijdens het Viva Brasil Festival treedt de zangeres op in de intieme akoestische opstelling van haar huidige tournee Segue o Som.

Icoon
Uitsmijter van deze editie van het Viva Brasil Festival is Martinho da Vila. Dit 78-jarige icoon wordt internationaal beschouwd als een van de belangrijkste inspiratiebronnen achter Brazilië’s geliefde samba. Da Vila’s carrière omspant inmiddels 50 jaar en hij heeft ruim 40 albums op zijn naam staan. Daarnaast is hij journalist, onderzoeker, cultureel en politiek activist én schrijver van 13 boeken die gaan over de geschiedenis van afro-Braziliaanse muziek. Hij ontving hiervoor diverse onderscheidingen en prijzen. Da Vila’s eclectische benadering varieert van bossanova tot regionale Braziliaanse ritmes. Tijdens Viva Brasil komt da Vila langs met zijn complete band waarmee hij de avond in ultra-authentieke sambasferen zal drenken.