The Jig maakt van funk een feest in Sugarfactory!

Afgelopen zondagavond presenteerde de 8 koppige funkband hun nieuwste album genaamd ‘Proximo Disco’ in de sfeervolle Sugarfactory in Amsterdam. En dat was beslist een feestje wat je nog een keer wil meemaken.

The Jig
Het enthousiasme van deze muzikanten spatte van het podium af. Bariton saxofonist Koen Schouten vertelde tijdens het interview dat we voorafgaand aan het concert met hem mochten hebben dat The Jig tot nu toe een volledig instrumentale band was geweest. Maar dat de heren, zonder dat zij er naar op zoek waren, plotseling op geheel ‘organische’ wijze tegen een waanzinnige zanger waren aangelopen die qua stem, stijl en persoonlijkheid naadloos bij de groep aansloot. Daar zijn we het mee eens; dit is ook naar onze smaak een ‘voltreffer’! Wauw, wat een lekkere rauwe, interessante rafelrand voegt Mister Ruben met zijn stem aan de sound toe. Complimenten ook aan de geluidsmannen van de Sugarfactory trouwens.

De album release had voor de fans nog twee andere extra verrassingen in petto. Niemand minder dan Wouter Schueler (bandleider Sinas), waar The Jig een beroep op kan doen in geval van ‘saxofoonschaarste’, blies een aantal stukken mee, en ook ‘super  standby invaller’ Aernoud de Graaff met zijn baritonsax was van de partij. Halverwege het optreden deden de twee bariton sax giganten Koen Schouten en Aernoud de Graaff even een geweldig duetje al lopend tussen het publiek door. Wat de menigte nog verder aanzette tot daverend applaus en oorverdovend gejoel en gefluit.
De vaste bandleden zijn verder naast Ruben Seyferth vocals en bovengenoemde Koen Schouten, de (nieuwe) trompettist Robin Rombouts, Jeroen van Genuchten sax, Bas Grumans keys,  Martijn Smit guitar, Arry Niemantsverdriet bass guitar en Niels van Groningen drums. Proximo Disco is by the way ook op vinyl te koop en ga vooral als je de kans hebt de heren live zien. Trek  je dansschoenen aan en ga helemaal los!