A Traveller’s Tale – J.J.

ATravellersTale JJ_cJean Jacques, kortweg ‘J.J.’ is het tweede album van A Traveller’s Tale en is een muzikale vertolking van de zoektocht naar geluk van de hoofdpersoon. A Traveller’s Tale is Eric van der Westen (contrabas, basgitaar) en Aron Raams (gitaren), aangevuld met Angelo Verploegen (trompet, flügelhorn). Op twee nummers is een gastrol weggelegd voor zangeres Kim Hoorweg.

In elf prachtige nummers wordt de reis gevolgd van Jean Jacques Albanel van het platteland van Amerika door het Europa van kort na de oorlog en weer terug naar Amerika. Een reis met hoop, hobbels en teleurstellingen. Dit wordt door de drie heren prachtig vertolkt. Het is jazz met invloeden uit de folk en blues. Met je ogen dicht voert de muziek je mee met J.J. Schitterend. (8,5/10) (EWM Music)