Nieuw album Marike van Dijk wordt opgenomen in New York

Saxofoniste/componiste Marike van Dijk gaat op 22 en 23 augustus aanstaande haar nieuwe album opnemen in de Bunker Studio in Brooklyn, New York. De van oorsprong Friese Van Dijk woont en werkt deels in New York en deels in Nederland. Bijzonder is dat zij voor het aankomende album zal samenwerken met de New Yorkse singer-songwriters Jeff Taylor en Alan Hampton, in combinatie met haar New Yorkse, 12-mans formatie van ‘The Stereography Project’.
Marike van Dijk
Jeff Taylor is in de jazzwereld vooral bekend door zijn samenwerking met Mark Giuliana en Jason Lindner. Bassist en zanger Alan Hampton werkt geregeld met Gretchen Parlato, Andrew Bird, Meshell Ndegocello en Sufjan Stevens.

Van Dijk’s vorige album ‘The Stereography Project’ werd internationaal goed ontvangen en krijgt met de nu aanstaande opnames een opvolger. Nederlandse bassist en producer Ruben Samama zal het album produceren. Het album zal eigen stukken van zowel van Dijk, als Taylor en Hampton bevatten. De release is gepland in voorjaar 2017.

Marike van Dijk (1982) woont, speelt en componeert al een aantal jaren in New York. In 2010 verscheen van haar debuut ‘Patches of Blue’, waarmee ze hoge ogen gooide op het North Sea Jazz Festival. Voorjaar 2015 bracht zij haar tweede album ‘The Stereography Project’ uit, dat internationaal goed werd ontvangen.