JazzLab Session: Realbook Edition in DJS

Dit keer een iets anders Jazzlab sessie dan u gewend bent op zaterdag 18 juni in Jazzpodium DJS in Dordrecht. Tijdens deze editie aandacht voor pareltjes uit het Realbook, het boek der boeken voor musici. De harde kern bestaat dit keer uit Marco Kuipers op saxofoon, Jan de Kroon op toetsen, Erwin Huigen op de basgitaar en Paul Scheepmaker op de drums. De avond zal worden aangevuld met een aantal bekende solisten van de reguliere Jazzlab avonden. Alle soorten stijlen binnen de jazz komen aan bod. Van funky latin tot de modale jazz van Miles Davis. Alles is mogelijk.

Tijdens de JazzLab sessie komen er vele musici samen om muziek te maken. Meestal gebruiken ze een thema voor de avond als uitgangspunt om te improviseren. De regionale sessiemusici die deze avond zullen spelen, komen ‘s-middags bij elkaar om de arrangementen te bekijken, om vervolgens een paar uur later het podium te beklimmen en het publiek te trakteren op een mooie uitvoering. In diverse bezettingen zullen de musici een fijne selectie ten gehore brengen. Al met al belooft het weer een gevarieerde avond te worden.