Jazztip: CD presentatie “LAYERs” Michiel Stekelenburg Quintet in Paradox

Michiel StekelenburgMichiel Stekelenburg is van oorsprong rockgitarist en maakt voorheen deel uit van de Nederlandstalige band Vals Licht. Hij is geen onbekende in de Tilburgse muziekscene en speelde door de jaren heen talloze jazzsessies, waaronder zijn interesse in jazz en improvisatie allengs groeide. Het album Hypnos (2011), zijn jazzdebuut, was daarvan het resultaat. Nu komt deze ex-rocker met een tweede jazzalbum, “LAYERs” getiteld.

“LAYERs” is opgenomen in de Wedgeview Studios, met recording engineer Udo Pannekeet, die onlangs nog voor het wereldberoemde Okeh Records de mix maakte van het nieuwe album van de Duitse stertrompettist Till Brönner.

Stekelenburg nam met zijn quintet 12 songs op voor het nieuwe album. De bezetting van de band is enigszins veranderd vergeleken met het vorige album “Hypnos”. Efraim Trujillo vervangt Tom Beek op saxen, en de Tilburgse pianist Jeroen van Vliet, die in 2015 de Boy Edgarprijs won, sloot zich bij de band aan voor de opname van het album. Pascal Vermeer en Guus Bakker bleven en vormen nog steeds de stabiele ritmesectie van het Michiel Stekelenburg Quintet. Bijzonder: bij de concerten zal Jeroen van Vliet vervangen worden door de zeer gewaardeerde pianist Franz von Chossy!

Bezetting: Michiel Stekelenburg gitaar, Efraim Trujillo sax, Franz von Chossy piano, Pascal Vermeer drums en Guus Bakker op bas.

Het Michiel Stekelenburg Quintet is te horen op vrijdag 10 juni in Paradox, Tilburg.