New Arrivals- pianist Matteo Mijderwijk met Oene van Geel & Dyane Donck naar Paradox

MatteoNew Arrivals 2016/2017 is een talentontwikkelingstraject van jonge talentvolle musici en componisten. Deelnemende partners Paradox (Tilburg), Muziekgebouw en Axes ( Eindhoven), Toonzaal en November Music (’s-Hertogenbosch) hebben ieder een talent onder de hoede genomen en geven deze veel ruimte om zichzelf te ontwikkelen op diverse manieren. Een van die manieren is het geven van een aantal concerten op “hun” podium.

Paradox is gekoppeld aan de pianist Matteo Mijderwijk. Deze jonge pianist kocht op zijn 14e voor de grap een keyboard in de supermarkt en speelde er vervolgens uren, dagen, weken, maanden op! Een kerk doneerde een oude piano aan hem en hij kon niet meer stoppen. Hij werd organist in kerken. Twee jaar later startte hij zijn opleiding klassiek piano aan het conservatorium van Tilburg, waar hij onder meer les had van Jeroen van Vliet en Harmen Fraanje. Wonend in Amsterdam, werkt hij veel samen met andere kunstdisciplines zoals dans, theater en film. Daarnaast speelt hij in een paar vaste duo’s en geregeld ook solo. Met Oene van Geel heeft Matteo een zo’n vast duo, waarmee hij al zeer succesvolle concerten gaf op onder meer November Music

In Paradox zal Matteo dit keer eerst een solo-set spelen. Na de pauze vormt hij samen met Oene van Geel en Dyane Donck een triobezetting in de ongebruikelijke samenstelling van piano, altviool, electronica. Verwacht verrassende soundscapes met schitterende momenten.

Mijderwijk, van Geel en Donck zijn te horen op vrijdag 17 juni in Paradox, Tilburg.