Laura Mvula bevestigd voor So What’s Next?

Laura MvulaNadat vorige week de eerste namen voor So What’s Next? bekend werden gemaakt, bevestigt de organisatie vandaag de co-headliner Laura Mvula. De klassiek geschoolde Britse zangeres debuteert met een ‘big bang’ in 2013, haar album ‘Sing to the Moon’ oogst louter lof en een wereldtournee langs alle grote podia en festivals volgt. Van North Sea Jazz tot Glastonbury, haar mix van soul en jazz, onmiskenbaar beïnvloed door Björk en Nina Simone verovert ieder podium. Het jaar 2016 wordt hét jaar van Laura Mvula die een nare break up omzette in een geweldig nieuw album ‘The Dreaming Room’ waarop ze samenwerkt met onder meer Nile Rodgers.

Eerder werden de volgende namen al bekend gemaakt: Ibrahim Maalouf ‘Red & Black Light’, Cory Henry & The Funk Apostles, Jacob Collier, Colin Stetson, Rudresh Mahanthappa ‘Bird Calls’, Marcus Strickland’s Twi-Life, Makaya McCraven, Jameszoo Quartet en Joris Roelofs ‘Rope Dance’.