Avishai Cohen tekent exclusieve overeenkomst met Okeh Records

Foto (c) Bart TeunisOkeh Records heeft een exclusieve overeenkomst voor de lange termijn getekend met de Israëlische bassist, zanger en componist Avishai Cohen. Cohen wordt gezien als een van ’s werelds meest vooraanstaande musici en componisten in jazz en wereldmuziek. Hij heeft een zeer succesvolle carrière met zijn eigen muziek, waarin hij diverse invloeden verenigt. Zijn geluid is een unieke mix van Oosterse, Oost-Europese en Afrikaans-Amerikaanse muzikale idiomen.

Avishai Cohen heeft de grenzen van jazz verlegd, wat hem vele internationale awards heeft opgeleverd en wereldwijde erkenning. Zijn kunstenaarschap, originaliteit en ook technische kunnen zijn ongeëvenaard. Hij is tevens bekend vanwege zijn uitzonderlijke uitvoeringen op het podium, waarmee hij wereldwijd muziekliefhebbers weet te trekken. Hij speelt voortdurend op de belangrijkste podia en festivals in de wereld, wat hem een groot netwerk van fans heeft gebracht, die hem volgen waar hij gaat.

Avishai Cohen zal zijn eerste album voor Okeh Records opnemen in het voorjaar van 2017.