Benny Sings opnieuw naar Amerika

Benny SingsZanger/producer Benny Sings staat op 11 juni tussen grote namen als Questlove, Brian Wilson, Machinedrum en Oddisee op het Northside Festival in Brooklyn, New York.

Het van oorsprong Amerikaanse Northside Festival bestaat sinds 2009 en naast muziek biedt het ook een podium aan kunst, debatten en innovatief ondernemerschap. Op 17 en 18 september wordt in Amsterdam-Noord de Nederlandse editie N-Festival gehouden met tientallen bands uit onder andere Brooklyn en Amsterdam.

Naast Northside speelt Benny Sings op 7 juni samen met onder andere Bombay tijdens de Dutch Sounds NYC showcase in club Pianos.

In het najaar van 2015 was Sings voor de laatste keer in Amerika voor een tour rondom zijn album ‘STUDIO’. Toen bezocht hij onder meer het radiostation NPR Music voor een Tiny Desk sessie. Het album ontvangt lovende kritieken van de internationale pers.