Lwela Kasulwe met Afrikaanse soul, jazz en blues naar Jazzpodium DJS

2584-zww-150x150[1]Op zaterdag 4 juni 2016 brengt de Congolese singer-songwriter Lwela Kasulwe met zijn band een mix van Afrikaanse soul, jazz en blues naar Jazzpodium DJS in Leiden. Lwela’s prachtige stem en gitaarspel zijn betoverend en nemen je moeiteloos mee naar hogere sferen. Lwela is geboren in Congo en begon al jong de drums te spelen. In de kerk ontdekte hij zijn passie en liefde voor de muziek. Ook begon hij bas te spelen en speelde in verschillende formaties in Kinshasa.

Nadat hij in 1998 was verhuisd naar Europa ging hij verder met het schrijven van songs en ontwikkelde hij een eigen gitaarsound, geïnspireerd door Jean Bosco Mwenda en zijn traditionele muziek. Andere invloeden zijn onder anderen Tracy Chapman, Ray Charles, Youssou Ndour, Stevie Wonder, Lokua Kanza en Richard Bona. Om er maar een paar te noemen.

Lwela Kasulwe’s songs zijn geschreven in het Lingala en Swahili en gaan over de dagelijkse beslommeringen van het leven. Hij hoopt wereldwijd de harten van luisteraars te raken, en de kracht en liefde van zijn boodschap via zijn muziek door te geven. In mei 2016 bracht Lwela zijn debuutalbum Nipe Suluhisho uit.

Werelds! brengt elke eerste zaterdag van de maand een feestelijke liveband die ‘wereldmuziek’ speelt, variërend van balkanbeat tot latin en van Afrikaans tot Reggae.