Halve finale van de Dutch Jazz Competition 2016 in Paradox

Dutch-Jazz-CompetitionOp vrijdag 3 juni vindt in Paradox in Tilburg de halve finale van de Dutch Jazz Competition plaats! Een vakjury zal uit de acht groepen die spelen, vier finalisten selecteren. Nieuw dit jaar is de invoering van de Publieksprijs.

De prijzen die de jonge musici kunnen winnen, zijn niet mis. Meedoen aan de Dutch Jazz Competition 2016 betekent namelijk kans kunt maken op een geldprijs, programmaspots in festivals en deelname aan de voorronden van de Euroradio Jazz Competition! De geselecteerde bands voor de halve finale in Paradox zijn: Tommy Moustache (van 20.00 tot 20.20 uur), 0.WA.L (van 20.30 tot 20.50 uur), Stephanie Francke (van 21.00 tot 21.20 uur) en de in Paradox welbekende Neil van der Drift Group (van 21.30 tot 21.50 uur). Laten we de deelnemers aan deze halve finale even aan u voorstellen…

Tommy Moustache bestaat uit vier bandleden, vier pakken en vier snorren. Met de humor en het oog voor detail zit het wel snor in de Rotterdamse band Tommy Moustache, dat de laatste tijd hard aan de weg timmert. De band speelde vorig jaar al op het North Sea Jazz Festival. In het hyperactieve bandgeluid van Tommy Moustache knokken jazz, blues en rock ‘n’ roll om voorrang. De band zelf omschrijft hun instrumentale muziek als ‘zapp-jazz’. Een hyperactief geluid vol bizarre wendingen, gekke invloeden en ‘Zappiaanse’ vondsten. Jasper van Damme (altsax), Jorn ten Hoopen (gitaar), Bas Kloosterman (bas), Mark van Kersbergen (drums).

De volgende band, 0.WA.L, is een jong, internationaal kwartet met Louis Navarro op contrabas, Rémi Ploton piano, Charley Rose altsax en Tancrède D.Kummer is de drummer. De afkorting 0.WA.L staat voor “Otherwise We Are Lost”… Behoorlijk raadselachtig dus.

Stephanie Francke is een alt- en sopraansaxofoniste die na een aantal jaren op het Tilburgse Fontys conservatorium haar master behaalde aan het Rotterdams Conservatorium. Ze won daar de Erasmus Jazz Prijs en gaf met haar kwartet een concert op het North Sea Jazz Festival. Ze bracht inmiddels 2 albums uit, die lovende recensies kregen.

Tot slot de Neil van der Drift Group. Van der Drift is geen onbekende in Paradox. Hij studeerde en behaalde zijn masters diploma aan het Fontys conservatorium in Tilburg en speelde al vaker in Paradox, waar hij ook zijn zeer goed ontvangen debuutalbum New Old City presenteerde. Van der Drift organiseerde diverse succesvolle tournees in China, voor zijn eigen band maar ook voor het Chelsea Foreman Quintet waarin hij ook speelt. De band waarmee van der Drift nu deelneemt aan de halve finale van de Dutch Jazz Competion bestaat uit een saxofoon/trompet kwintet, een strijk kwartet en vocaliste.

Halve finale van de Dutch Jazz Competition 2016 is op vrijdag 3 juni in Paradox, Tilburg.