Loes Swinkels & band naar Dordrecht

Loes SwinkelsSinger-songwriter Loes Swinkels en haar band treden vrijdag 27 mei op in Jazzpodium DJS in Dordrecht. Loes’ roots liggen weliswaar in Limburg, maar dat had net zo goed Texas kunnen zijn. Met haar krachtige, bluesy stem neemt ze je mee naar verlaten autowegen, versleten spijkerbroeken of een stil plekje in de natuur. Haar eerste album ‘Passionately Lonely’ bracht ze zelf uit in 2009. Fijne liedjes, geïnspireerd door moderne songwriters. Kort daarna formeerde ze haar eerste band en besloot een nieuwe weg in te slaan. Ze wisselde de nog enigszins onvolwassen liedjes van het eerste album in voor nieuwe songs met meer rootsgevoel.

Een muzikale soulmate wees Loes de weg op dit nieuwe pad. Hij inspireerde haar met fantastische muziek die ze nooit eerder gehoord had en ondersteunde haar in de ontwikkeling als muzikant en songwriter. Na samen een aantal jaren op pad te zijn geweest, besloten ze op een goede dag om ieder hun eigen weg te gaan. Loes nam alle opgedane inspiratie mee en vervolgde het pad dat ze gekozen had. Haar liefde voor blues, americana en soul groeide in snel tempo en raakte haar ziel. Loes vond inspiratie in zangeressen als Bonnie Raitt, Susan Tedeschi, Aretha Franklin en Patty Griffin. Deze mooie invloeden zijn meer en meer terug te horen in Loes’ liedjes.

Na deze muzikale reis was het tijd voor een nieuw begin, een nieuwe kans en een nieuw album. Met het album ‘Nothing As I Know’ komt Loes naar buiten met de sound waar ze naar op zoek was. Dertien liedjes, opgenomen met liefde. Voor dit album werkte Loes samen met niemand minder dan producer en multi-instrumentalist Gabriël Peeters, Richard van Bergen, BJ Baartmans en Rob Geboers.

Loes vaart met haar album en nieuwe band de wereld in om haar muziek bij een groter publiek onder de aandacht te brengen.

“Mijn muzikale doel: licht en liefde brengen in de wereld, mensen raken op een positieve manier en genieten van muziek maken.”