Gipsyfestival start in Paradox met Syrische Kinan Azmeh, Vloeimans en Van Vliet

​In samenwerking met het 20e editie International Gipsy Festival is een dag voor het festival traditioneel “de opmaat” van het festival in Paradox. Deze keer een concert van de gevierde Syrische klarinettist Kinan Azmeh, samen met Eric Vloeimans en Jeroen van Vliet.
Kinan-Eric

De in Damascus geboren muzikant was voor de burgeroorlog wisselend woonachtig in Damascus en New York. Dat hij zijn geboorteland Syrië zeker niet is vergeten is blijkt uit zijn samenwerking met de V.N. met de campagne #WhatDoesItTake, waarbij hij voortdurend aandacht vraagt voor het conflict in het Midden Oosten.

De Syrische componist-klarinettist Kinan Azmeh is veelzijdig en virtuoos. Onder andere de New York Times roemt zijn virtuositeit, CBC zijn ‘incredibly rich sound’. Azmeh heeft dan ook een uniek geluid, dat niet onder één noemer valt te vangen. Geboren in Damascus en opgeleid aan het befaamde Juilliard-conservatorium in New York en het High Institute of Music in Damascus, treedt Azmeh inmiddels op over de hele wereld. Zijn composities worden overal ten gehore gebracht.

Kinan Azmeh stond al eerder in Paradox met zijn eigen City Band en trad daarmee ook op in het Natuurtheater Oisterwijk. Eric Vloeimans en Kinan Azmeh leerden elkaar in 2012 kennen tijdens een editie van Imagining Europe, georganiseerd door de European Cultural Foundation (ECF). Het duoconcert wat zij daar gaven smaakte naar meer en was het begin van een nieuwe samenwerking. In 2013 speelde hij samen met Eric Vloeimans eigen werk tijdens North Sea Jazz. Vloeimans en Jeroen van Vliet zijn beiden kind aan huis in Paradox, wonnen allebei de VPRO Boy Edgar Prijs en spelen al sinds mensenheugenis samen in diverse projecten en bands. De samenwerking met Kinan Azmeh als trio is beslist weer iets nieuws!

Azmeh, Vloeimans en Van Vliet zijn te horen op vrijdag 27 mei in Paradox, Tilburg.