Sinas naar Jazzpodium DJS

SinasOp zaterdag 21 mei speelt in Jazzpodium DJS in Dordrecht de populaire jazzformatie Sinas. Wat maakt de muziek van Sinas zo veelzijdig en toch authentiek? Bandleider Wouter Schueler kent het geheim. “Onze muziek is als een space cocktail, een mix van verschillende muziekculturen zoals afrobeat, cumbia en balkan gecombineerd met de vibe van dance.”

Sinas prikkelt het publiek tot beweging en is een verfrissende live act. “Wat ons trio sterk maakt is dat we alledrie ‘muzikale allesvreters’ zijn. In alle stijlen van muziek zit wel iets wat ons boeit. De dansritmes zijn de basis waarop wij door improvisatie en soundscapes ons publiek meeslepen tot grote extatische hoogtes!”

De standaard muziekgenres passen dan ook niet bij deze driekoppige band die naast Wouter Schueler (saxofoons, klarinetten) ook bestaat uit Maarten Helsloot (toetsen) en Bas Bouma (drums). Samen geven ze alles om hun publiek te verleiden met vernieuwende, minimalistische dansmuziek.
“We zijn een goed selfsupporting team. Maarten is echt een wizzkid. Hij kan heel veel met
de techniek en tijdens het spelen gaat hij helemaal op in de muziek. Het lijkt soms alsof hij vijf armen heeft. Bas is fanatiek in zijn vak en combineert strak en swingend drumspel met een goed gevoel voor de sound en feel van de verschillende stijlen.” Schueler zelf is de stabiele basis van Sinas en bewaakt het concept. Met zijn lyrische en sferische spel stuurt hij de muziek naar ongekende hoogten. Na eerdere samenstellingen van de band lijkt Sinas nu zijn vorm gevonden te hebben. “De muziek zoals wij die nu met z’n drieën spelen, klinkt eigenlijk zoals ik het destijds bedacht had: bloot, puur, back to the basic.”