Eerste editie Piet Wezepoel Jazz Festival brengt jazz naar Voorschoten

header-pwjf2016

Podium Jong Professionals Jazz Voorschoten (PJPJ) organiseert voor de 1e keer het “Piet Wezepoel Jazz Festival” op zaterdag 25 juni 2016 in het Cultureel Centrum in Voorschoten, aanvang 17.00 uur. Naast optredens van super jong talent en studenten van de jazzafdeling, ook oud-studenten/docenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag waaronder de jazzact van wereldklasse met zangeres/pianiste Sanna van Vliet, Marius Beets (bas), Eric Ineke (drums) en ‘eminent grise’ en Nederlands jazzicoon ‘Ack van Rooyen’ op flügelhorn. Verder o.a. The Royal Sisters en het Reindert Spanhove Trio.

PJPJ werkt al meer dan 20 jaar aan het bevorderen van ‘live jazz’ in Voorschoten en de regio om jong jazztalent en jazzmuziek te promoten. Na het tragisch en vroegtijdig overlijden van onze oprichter en voorzitter van PJPJ Piet Wezepoel in oktober 2015 besloten de overige bestuursleden eind 2015 om ter ere van Piet dit jazzfestival op te zetten. Onder de vlag van PJPJ traden in het verleden jonge talenten in Voorschoten op die vandaag de dag uitgegroeid zijn tot toppers in de Nederlandse en internationale jazz.