Tweed Funk – Come Together

Tweedfunk-ComeTogether_cTweed Funk is een band, uit Milwaukee, Wisconsin, die de hoogtijdagen van soul en rhythm ’n blues doet herleven. Ook met hun vierde album “Come Together” zetten de muzikanten de eerder ingeslagen weg voort. Resultaat is een swingend album die de herinnering aan de zestiger en begin zeventiger jaren in stand houdt.

Op het album staan tien door de band zelfgeschreven nummers, waarvan het grootste deel van de hand van gitarist JD Optekar en Eric Madunic, die toetsen, bas en gitaar voor zijn rekening neemt. Zanger Joseph ‘Smokey’ Holman maakte als tiener al opnames voor Stax Records en Motown en kan met recht een veteraan worden genoemd. “Come Together”  swingt van begin tot eind. Het is de soul en r&b die we zo goed kennen van Stax. Soulvolle zang, gesteund door een swingende en funky band, en een blazerssectie die het helemaal af maakt.

Iets nieuws en revolutionairs horen we niet, maar dat hoeft ook helemaal niet. Wat we horen is goed gemaakte en lekker swingende soul en rhythm ’n blues. Niets mis mee . (Tweed Tone Records)  (7/10)